bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Ćureće meso sa kiselim kupusom

Ćureće meso sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Ćureće meso sa kiselim kupusom
Fotografije: Zoritsa
1 / 5
20/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Najukusnija konkurencija klasičnoj svinjetini sa kupusom je ova aromatična i blago pikantna ćuretina sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 1, 5 kg, od grudi
  • kiseli kupus - 2 komada, krupnije glavice
  • maslac - 100 g
  • ulje - 1 kašika
  • luk - 2 glavice
  • čorba od kupusa - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • piment - 10 zrna
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na parčiće u porcijama, glavica kupusa na krupno, luk na sitno.

U tiganju se zagrevaju zajedno ulje i maslac i luk se zaprži dok ne postane zlatast. Dodaje se aleva paprike i meša se. Naliva se jedna šolja vrele vode i sklanja se sa ringle.

U dublju šerpu (još bolje ako je ekspres lonacc) se sipa polovina kupusa, preko njega se proeđaju parčići ćuretine, posipaju se stino mlevenim biberom i kuminom, celim zrnima pimenta i sipa se preostala polovina kupusa odozgo.

Skroz odozgo se ravnomerno sipa smesa od luka. Doliva se jedna šolja čorbe od kupusa, poklapa se i kuva se na umerenoj vatri oko 2 sata. Ako koristite ekspres lonac - 30 minuta nakon što se digne para.

Kada meso postane krhko, sklonite sa ringle i ostavite jelo bar 20 minuta sa strane da odstoji pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: