Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od pečuraka»Čorba od pečuraka sa belim vinom

Čorba od pečuraka sa belim vinom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Čorba od pečuraka sa belim vinom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nežna i aromatična, čorba koja vam garantuje uživanje"

Potrebni sastojci

  • maslac - 50 g + 2 kašike maslinovog ulja
  • šampinjoni - oko 10/15 komada
  • luk - 1 glavica, star
  • belo vino - 100 ml, suvo
  • pavlaka - 200 ml
  • so
  • biber
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu od 3 l stavite maslac da se otopi, zajedno sa malo maslinovog ulja. Iseckane pečurke stavite u šerpu, pa onda i iseckan luk. Neka se prži oko 15 minuta ili dok pečurke ne dobiju zlatnu boju.

Dodajte oko 5 šolja vode, ili oko 1 litar, pa ostavite da se sve kuva oko 40-50 minuta, tako da s vremena na vreme promešate. Posle sve ispasirajte.

Ako je čorba mnogo gusta, onda dodajte još malo vode. Posolite i pobiberite. Ponovo stavite na umerenu vatru, da proključa. Međajući, dodajte pavlaku i vino. Ostavite da proključa i sklonite sa vatre. Poslužite jelo sa prženim pečurkama, krutonima i svežom majčinom dušicom.

Napomena: Veoma aromatična čorba, brza i laka. Dodajte vino, kao što je navedeno u receptu, jer ne bi trebalo da ispari, a treba da se oseća njegova aroma. Za recept je korišćeno vino - Muskat otonel.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: