Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Burgeri od pšenice

Burgeri od pšenice

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Burgeri od pšenice
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Zdravi i blago pikantni burgeri, koje vam od sveg srca preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 100 g, kuvana
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 komad
  • ovčji sir - 50 g
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenicu operite i skuvajte, pa čak je možete i prekuvati, u posoljenoj vodi. Ocedite je i stavite u činiju.

Dodajte joj sitno iseckane crni i beli luk. Zatim dodajte ovčji sir (može i drugi tvrdi sir), jaje i majčinu dušicu. Dobro promešajte.

Kao začine dodjate majčinu dušicu, biber i alevu papriku, so.

U tiganju čije se dno ne lepi, sipajte oko 3 kašike ulja. Kada se ono zagreje, kašikom napravite burgere. Smanjite vatru.

Kada pocrvene sa donje strane, kuhinjskom lopaticom pažljivo okrenite, pa isključite ringlu i ostavite da se isprže.

Burgeri su veoma meki (takvi i treba da budu) i ako vam je teško da ih okrenete pomoću lopatice, onda možete uzeti još jednu i obema ih okrenuti.

Ukus im je blago pikantan, malo su hrskavi, brzo zasite i neverovatno su ukusni. Poslužite ove zdrave burgere dok su topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: