Način pripreme
Pšenicu operite i skuvajte, pa čak je možete i prekuvati, u posoljenoj vodi. Ocedite je i stavite u činiju.
Dodajte joj sitno iseckane crni i beli luk. Zatim dodajte ovčji sir (može i drugi tvrdi sir), jaje i majčinu dušicu. Dobro promešajte.
Kao začine dodjate majčinu dušicu, biber i alevu papriku, so.
U tiganju čije se dno ne lepi, sipajte oko 3 kašike ulja. Kada se ono zagreje, kašikom napravite burgere. Smanjite vatru.
Kada pocrvene sa donje strane, kuhinjskom lopaticom pažljivo okrenite, pa isključite ringlu i ostavite da se isprže.
Burgeri su veoma meki (takvi i treba da budu) i ako vam je teško da ih okrenete pomoću lopatice, onda možete uzeti još jednu i obema ih okrenuti.
Ukus im je blago pikantan, malo su hrskavi, brzo zasite i neverovatno su ukusni. Poslužite ove zdrave burgere dok su topli.