Jagnjeći kotleti i rebarca sa džigericom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
28/04/2018
"Jelo sa aromom proleća - perfektno uživanje za uskršnju trpezu "
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite i stavite u šerpu, sipajte vodu i jednu kašiku soli, pa dodajte 5-6 zrna pimenta, 2-3 lovorova lista, 10 zrna bibera i dodajte čašicu rakije. Stavite šerpu na ringlu i kada proključa sve, smanjite vatru, sklonite penu i ostavite da se kua 40 minuta na tihoj vatri.

U drugu šerpu stavite jagnjeće iznutirce - srce, džigericu, creva i škembiće, sipajte vodu i dodajte malo soli, dva lovorova lista i 4-5 zrna pimenta. Kuvajte na tihoj vatri, a zatim izvadite i isecite.

U drugu posudu - plitku i široku šerpu kapnite malo ulja i stavite kockice luka da se proprže, zajedno sa šargarepom, takođe iseckanom na kockice. Čim luk postane staklast, dodajte iseckan mladi i beli luk. Promešajte i dodajte oprani pirinač.

Neka se prži još 2-3 minuta, dok mešate, pa dodajte i bulgur. Posipajte jednu kašiku aleve paprike, a zatim sipajte 5 šolja bujona, u kojem ste kuvali jagnjeće iznutice, ali ga procedite.

Iseckane iznutrice dodajte pirinču i posipajte selen i nanu, dobro promešajte i prebacite u odgovarajuću tavu. Preko poređajte meso, tako što ćete ga malo pokvasiti bujonom i posipati preko prstohvat aleve paprike. Zagrejte rernu i stavite jelo da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta, dok se meso ne ispeče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar