Način pripreme
Isecite luk na sitno i istucajte orahe. Zagrejte maslinovo ulje na umerenu temperaturu u tiganju na ringli i zapržite luk. Nakon što omekša dodajte čubar i promešajte. Dodajte istucane orahe i ponovo promešajte. Sklonite s vatre i ostavite nadev da se ohladi.
U međuvremenu prelijte bulgur jednom šoljom hladne vode, promešajte i ostavite da nabubri 10 minuta.
Isecite luk, papriku i peršun na sitno. Zamesite mleveno meso kad dodate jaje, luk i papriku, kumin, piment, so i peršun. Zamesite dobro mleveno meso.
Dodajte nabubreli bulgur i ponovo dobro zamesite. Namažite dasku za sečenje uljem i oblikujte pljosnate ćuftice. Stavite nadev u jednu polovinu i poklopite drugom. Treba da dobijete nešto poput polumeseca.
Uvaljajte ćuftice u brašno. Ispržite ih u zagrejanom ulju sa obe strane.
Servirajte sa različitim sosovima ili garnirungom po želji.