bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan na turski način

Punjeni patlidžan na turski način

Mariana Petrova IvanovaMariana Petrova Ivanova
Početnik
1k595k69
Punjeni patlidžan na turski način
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
29/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Je l ima još neko ko se nije uverio da kada je reč o punjenom patlidžanu, on uvek treba da bude na turski način"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 400 g
  • paprike - 1/2, zelena
  • paprike - 1/2, crvena
  • sos od paradajza - 1 kašika
  • so
  • biber
  • za bešamel sos
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - kocka
  • sveže mleko - 200 - 300 ml (u zavisnosti od željene gustine)
  • so - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ispržite cele patlidžane sa sve 4 strane. Isecite jednu stranu, pa ih otvorite. Stavite ih u tavu za pečenje.

U tiganju propržite luk i paprike. Dodajte mleveno meso i dobro ga ispržite.

Napravite bešamel, tako što čete propržiti brašno sa maslacem i razrediti ga sa mlekom.

Dodajte so i prstohvat muskatnog oraščića. Napunite patlidžane i preko rasporedite bešamel. Pecite u rerni oko 30-40 minuta.

Pre nego što isključite rernu, posipajte preko kačkavalj i vratite tavu, da se sve peče oko 5-10 minuta, da kačkavalj uhvati zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: