Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na Grčki način Papucaki

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na Grčki način Papucaki

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na Grčki način Papucaki
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 6sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Da uživamo u životu i dobroj hrani kao Grci - punjeni patlidžan sa mlevenim mesom Papucaki"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, srednje veliki
  • luk - 1 glavica, velika
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • beli luk - 3 čena
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • kačkavalj - 60 g
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • paradajz - 2 komada
  • peršun - 3 kašike, isečen na sitno
  • biber - 1/2 kašičice
  • kari - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan i isecite ga na pola po dužini. Posolite ih i ostavite na nekoliko sati da se ocedi groki sok.

Očistite luk, šargarepu i beli luk. Isecite ga na sitno.

Kad bude gotov patlidžan operite ga, osušite, izdubite unutrašnjost i oblikujte kao čamce. Unutrašnjost sitno iseckajte.

Zagrejte pola maslinovog ulja u dubokom tiganju na umerenoj vatri na ringli. Propržite isečeno povrće oko 5 minuta. Dodajte mleveno meso i izmrvite na sitne parčiće, dok se ne isprži još oko 5 minuta.

Začinite solju, biberom i karijem i sklonite s vatre.

Poređajte patlidžan u odgovarajuću posudu za pečenje, namazanu ostatkom maslinovog ulja. Napunite čamce nadevom.

Isecite paradajz na krugove i poređajte preko nadeva. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni, nakon toga smanjite i pecite još 20 minuta na 180 stepeni.

Narendajte kačkavalj i isecite peršun. Poslednjih 5 minuta pečenja pospite patlidžan kačkavaljem i peršunom. Servirajte sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: