Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na Grčki način Papucaki

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom na Grčki način Papucaki

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k144
13/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Da uživamo u životu i dobroj hrani kao Grci - punjeni patlidžan sa mlevenim mesom Papucaki"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, srednje veliki
  • luk - 1 glavica, velika
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • beli luk - 3 čena
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • kačkavalj - 60 g
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • paradajz - 2 komada
  • peršun - 3 kašike, isečen na sitno
  • biber - 1/2 kašičice
  • kari - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan i isecite ga na pola po dužini. Posolite ih i ostavite na nekoliko sati da se ocedi groki sok.

Očistite luk, šargarepu i beli luk. Isecite ga na sitno.

Kad bude gotov patlidžan operite ga, osušite, izdubite unutrašnjost i oblikujte kao čamce. Unutrašnjost sitno iseckajte.

Zagrejte pola maslinovog ulja u dubokom tiganju na umerenoj vatri na ringli. Propržite isečeno povrće oko 5 minuta. Dodajte mleveno meso i izmrvite na sitne parčiće, dok se ne isprži još oko 5 minuta.

Začinite solju, biberom i karijem i sklonite s vatre.

Poređajte patlidžan u odgovarajuću posudu za pečenje, namazanu ostatkom maslinovog ulja. Napunite čamce nadevom.

Isecite paradajz na krugove i poređajte preko nadeva. Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni, nakon toga smanjite i pecite još 20 minuta na 180 stepeni.

Narendajte kačkavalj i isecite peršun. Poslednjih 5 minuta pečenja pospite patlidžan kačkavaljem i peršunom. Servirajte sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: