Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Losos pastrmka pohovana sa od pivom bez jaja

Losos pastrmka pohovana sa od pivom bez jaja

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Losos pastrmka pohovana sa od pivom bez jaja7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
14 min.
Ukupno
26 min.
Porcije
4
"Dodajte malo izdinstanog mladog krompira i dobijate najuksunije riblje jelo na svetu"

Potrebni sastojci

  • losos pastrmka - 4 fileta
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • limun - sok od 1 komada
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • mirođija - 2 - 3 prtohvata, sušena
  • sos od belog luka - za serviranje
  • ulje - za prženje
  • za pohovanje
  • brašno - 8 kašika, izvršitih
  • pivo - oko 5 kašika ili dok se ne dobije kašica
  • so - 2 prstohvata
  • estragon - 2 prstohvata
  • peršun - 1 kašika, sušeni
  • beli biber - po ukusu
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte sok od jednog limuna sa oko 50 ml maslinovog ulja, solju, mirođijom i belim biberom. Ovom smesom dobro namažite ribu, ostatkom je poprskajte ili prelijte i ostavite 20-30 minuta na sobnoj temperaturi.

2. Prirpemite kašicu od brašna sa praškom za pecivo, pivom, sokom od limuna, soli i začinima. Kašica ne treba da bude ni mnogo retka ni previše gusta.

3. Potopite riblje filete u tako napravljena smesa za pohovanje, nakon što ste im prethodno odstranili kožu, ako je bilo.

4. Pazite da bar jedna strana ima debeli sloj poha i sa te strane je spustite u zagrejano ulje. Odozgo prelijte sa još kašice, raspoređujući je ravnomerno po površini fileta. Kašikom zagrebite vruću masnoću i dok se prži s jedne strane zalivajte nekoliko puta odozgo da ne bi iscurela smesa za pohovanje. Nakon toga sa lakoćom možete da okrenete i s druge strane jer je kašica već uhvatila koricu.

5. Pržite dok ne postane zlatasto i izvadite na kuhinjski ubrus koji može da upije višak masnoće.

6. Servirajte losos pastrmku toplu u društvu sosa od belog luka, limuna ili krompira.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti