Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ekonomična Saher torta bez brašna, šećera i griže savestiStavite kajsije u posudu, pokrijte ih vodom i potopite na jednu noć.
Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca mikserom dok ne dobijete penu.
Kajsije, 15-20 urmi (zavisi koliko slatko želite da bude) i 50 g kakaa...
29. januar
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti kod pripremanja jarebicaSigurni smo da će se, ukoliko spremite pticu uz pomoć naših jednostavnih saveta, dobiti sjajna jela kojima ćete oduševiti vaše bližnje i prijatelje....
21. nov.
Saveti za pečenje povrćaEvo i nekih saveta prilikom pečenja povrća.
Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
02. okt.
Saveti prilikom pripreme fazanaMeso fazana je korisno za dravlje, pošto sadrži malo masti i zbog toga se smatra dijetetskim proizvodom.
U njegov sastav ulazi mnogo korisnih vitamina - B5, B6 i B12, a takođe i gvožđe, cink, bakar i mnogi drugi...
19. jun
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineJagnjeće meso je jedno od najzdravijih mesa. Koristi se od skoro svih koji vole ukusnu i korisnu hranu. Osim toga jagnjetina ima mnogo varijanti kuvanja, koje možete servirati i vašim bližnjima.
Jagnjetina ustvari...
15. jun
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
04. okt.
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
02. mart
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
11. feb.
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
15. maj
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
22. sep.
Korisni saveti u kuhinjiOpekotine:
Ako se opečete nikako nemojte hladiti to mesto ili stavljati npr.ruku u vodi, već premažite uljem i posolite solju. Možete i da premažete opekotinu i kiselim mlekom ili kiselom pavlakom. Tako nećete dobiti plihove...
30. april
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
09. mart
Saveti za bolju pripremu roštiljaEvo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu.
1. Na gas ili na ugalj?...
07. maj
Saveti za pečenje celog piletaEvo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta!
1. Odaberite lepo pile
To je prvi i osnovni korak u pripremi lepe i veoma ukusne večere. Ttreba da pažljivo odaberete sastojke sa kojima ćete kuvati....
23. mart
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Saveti za sočno pečeno pileCelo pečeno pile je fantastična zdrava porodična večera. Nije skupa i možete je začiniti začinima i biljkama po vašem ukusu.
Ustvari, pečenje pileta je mnogo lakše nego što mislite. Kada jednom otkrijete vaš stil...
24. jun