Jagnjetina je izuzetno ukusna i nežna.
Kod nas se vrlo često kuva jagnjetina i mnogi vole recepte za đurđevdansko jagnje, punjeno jagnje ili ukusno pečeno jagnje u rerni.
Iako je priprema jagnjetine za neke teška i jagnjetina ima karakterističan miris, to ne bi trebalo da nas spreči u njenoj pripremi. Ako znate kako da kuvate jagnjetinu ili je niste do sada spremali, ali ne znate kako da uklonite njen specifičan miris, onda su sledeći redovi za vas.
Uklonite miris jagnjetine
Postoji mnogo načina da se eliminiše karakterističan miris jagnjetine. Meso treba potopiti u sveže mleko i ostaviti u frižideru preko noći. Sledećeg dana mleko se baci i meso se sprema po receptu koji želite.
Drugi način da uklonite miris jagnjetine je da napravite čaj od kamilice kojim ćete preliti meso. Treba da odstoji 1-2 sata, zatim se meso osuši i priprema. Kamilica ima moć da ukloni miris mesa.
Miris jagnjetine možete ukloniti i soja sosom, sirćetom, kiselim mlekom i sokom od paradajza. Međutim, vaše marinade ne bi trebalo da budu previše kisele, jer će u suprotnom meso postati žilavo.
Takođe možete potopiti jagnjetinu u votku ili možete dodati pinjole i cimet tokom kuvanja.
Pogledajte još ukusnih predloga za:
- jagnjeće iznutrice;
- jagnjetina sa pirinčem.
Komentari