bonapeti.rs»Saveti»Zbog čega testo postaje tvrdo?

Zbog čega testo postaje tvrdo?

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Početnik
6618512
Zbog čega testo postaje tvrdo?

Kao što znamo, mešenje testa je proces u kome se brašno i voda mešaju dok se gluten ne razvije. Ako preterate sa nekim od proizvoda, testo može da se stvrdne.

Jedan od razloga da se testo stvrdne može biti veća količina kvasca ili možda niste ispoštovali prave količine kvasca i brašna.

Ako dodate više brašna i manje kvasca dok mesite, takođe se može desiti da se testo stvrdne. Važno je poštovati odnos između proizvoda u receptu koji koristite. Kada mesite testo, dodajte po malo vode. Ovo će učiniti testo mekšim.

Morate poštovati potrebno vreme narastanja testa. Ako vam testo postane tvrdo, možete u njega staviti jaje i ponovo ga premesiti, tako ćete dobiti meko i elastično testo.

Kao što smo rekli, testo je možda postalo tvrdo jer ste u njega stavili više brašna nego što bi trebalo. Dakle, ne stavljajte brašno od oka, već poštujte količine iz recepta. Ne treba dodavati mnogo brašna odjednom dok mesi, već manje količine u više navrata, jer će u suprotnom testo postati tvrdo.

Kada odlučite da pravite testo sa kvascem, treba da znate da ono mora dobro da naraste i proizvodi koje stavljate u njega moraju biti topli, a kvasac mora da je prethodno aktiviran.

Pogledajte kako se to radi:

- testo za mekike;

- testo za hleb;

- testo za pitu;

- testo za picu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji