Bonapeti.rs»Saveti»Zbog čega pasulj neće da se skuva?

Zbog čega pasulj neće da se skuva?

MariaMaria
Početnik
121
Zbog čega pasulj neće da se skuva?

Pratite sve korake za pravljenje ukusnog pasulja - pranje, potapanje pasulja, zamenu vode, ali pasulj i dalje ne želi da se skuva?

Obavezno proverite datum isteka roka trajanja na pakovanju pasulja. Ako je pasulj koji koristite prestar, možda zbog toga neće omekšati kada se kuva uprkos vašim naporima.

Ako kupujete pasulj na merenje, uvek ga stavite u hermetički zatvorenu teglu da ne upije vlagu ili vodu.

Zalepite etiketu da označite datum kupovine. Pasulj je jestiv oko godinu ili dve.

Drugi mogući razlog može biti voda koju koristite za kuvanje pasulja – ako je previše tvrda (sa visokim sadržajem minerala), bolje je koristiti prečišćenu vodu.

Još saveta da pasulj ne bude tvrd

Dobro očistite i operite pasulj.

Potopite ga od prethodne noći.

Izbacite prvu vodu.

Ako treba da dodate vodu dok kuvate pasulj, voda ne sme da bude hladna.

Dodajte slane i kisele sastojke - so, paradajz, paradajz pire, nakon što se pasulj dobro skuva.

Ako pasulj ne skuva, možete dodati 1/2 kašičice sode bikarbone.

Ako ste skuvali pasulj i pitate se šta tačno da pripremite od njega, pogledajte ove predloge za:

- pasulj sa mesom;

- pasulj u zemljanom loncu;

- salate od pasulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji