Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se peče teleći biftek?

Koliko vremena se peče teleći biftek?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516054
Koliko vremena se peče teleći biftek?

Ako želite da impresionirate goste koje ste pozvali na večeru, nema boljeg izbora od visokokvalitetnog pečenog telećeg bifteka. Ovaj deo govedine je mekan i sočan. Takođe se lako kuva u rerni ili na roštilju.

Pečen teleći biftek je najbolje poslužiti kao lagano al angle. Ovo meso je jako posno i inače može postati suvo i izgubiti ukus ako se prekuva.

Koliko dugo se peče teleći biftek?

Lako je kuvati ovo meso u rerni. Uverite se da je vaše meso potpuno odmrznuto. Ako je zamrznuto, odmrznite ga u frižideru jedan dan pre kuvanja.

Pre kuvanja meso zagrejte na sobnoj temperaturi. Izvadite meso iz frižidera najmanje sat (ali ne više od dva sata) pre pečenja.

Goveđi biftek utrljajte omekšalim maslacem i dobro začinite začinima po ukusu. Ostavite 30 minuta. Odličan izbor je krupna so i sveže mleveni crni biber. Klasika!

Zagrejte rernu na 200°C.

Stavite meso u kesu za pečenje (ili ga umotajte u foliju) ubacite ga u pleh na rešetku u rerni. Nemojte dodavati vodu niti pokrivati meso.

Smanjite temperaturu rerne na 160°C i pecite oko 60 minuta (meso unutra treba da dostigne 64°C. Pola sata nakon stavljanja u rernu, ako imate termometar, proverite temperaturu na oko 10 minuta).

Zapamtite da će vaše meso nastaviti da se kuva čak i nakon što ga izvadite iz rerne.

Izvadite iz rerne kada je spremno i pečeno meso prebacite na drvenu dasku bez vađenja iz kese za pečenje. Ostavite da odstoji 15-20 minuta pre uklanjanja iz kese i sečenja.

Za meso pripremite odgovarajući sos.

A sada pogledajte kako se prave:

- sočne teleće odreske;

- aromatična teleća čorba;

- teleća rolnica;

- telećišol;

- teletina sa graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji