Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva sa konvektomatom?

Kako se kuva sa konvektomatom?

Kako se kuva sa konvektomatom?

Profesionalna kuhinja ne može se zamisliti bez jedne ili dve dobre kombinovane peći ili kako se popularnije nazivaju konvektomati. Konvektomat radi na principu rerne sa ventilatorom. Pomera toplotu uz pomoć ventilatora. Ovo obezbeđuje toplotu u celoj konvektomat rerni. A krajnji rezultat je dobro pripremljena ukusna hrana.

Ovaj uređaj može istovremeno da kuva više jela. Ima funkciju da kuva samo na pari, samo da peče ili da priprema jela na pari i peče u isto vreme. U konvektomatu ne treba stalno mešati hranu. Postoje dva glavna sistema rada konvektomata:

- Jedna ima gornji i donji grejač, kao i druge rerne. Ovako raspoređeni grejači zagrevaju vazduh koji zagreva hranu, zahvaljujući ventilatoru, koji ravnomerno raspoređuje toplotu po svim proizvodima;

- U drugom slučaju grejač se nalazi u zadnjem delu, izvan rerne oko ventilatora;

- Svaki kuvar zna da je kuvanje sa konvektomatom mnogo lakše i brže. Profesionalne kuhinje zahtevaju brzinu i kvalitet, a konvektomat može da obezbedi i jedno i drugo. Jedna od njegovih prednosti je što kombinuje nekoliko osnovnih aparata, tipičnih za profesionalnu kuhinju, a za poslastičare je jedan od najvernijih pomoćnika. Međutim, potrebno je da imate iskustvo u radu sa ovim uređajem kako biste uvek dobili dobar rezultat;

- Nema kuvara koji ne želi da radi sa konvektomatom, jer kada imate mnogo gostiju, oni žele ukusnu, kvalitetnu hranu u velikim količinama. A konvektomat je najverniji pomoćnik u ovom zadatku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni