Bonapeti.rs»Saveti»Kako da zamrznete i odmrznete kruške?

Kako da zamrznete i odmrznete kruške?

Kako da zamrznete i odmrznete kruške?

Kompoti od krušaka su dobra opcija za čuvanje ovih plodova za zimu. Ali postoji i drugi način. Možete zamrznuti i odmrznuti kruške. Evo kako:

Zamrzavanje krušaka

Prvo što treba da uradite je da izaberete kruške, naravno. Dobre kruške koje su idealne za zamrzavanje su one koje su dobro sazrele bez ikakvih oštećenja, treba da imaju meku pulpu i da su srednje veličine;

- Kada ste odabrali kruške i posude za zamrzavanje, možete nastaviti sa procesom. Samo stavite kruške koje ste isekli u željenu posudu i poprskajte ih sokom od limuna. Zatim ih stavite u zamrzivač na 2 sata na temperaturi od -30 stepeni;

- Nakon toga je optimalna temperatura za zamrzavanje krušaka kod kuće -12 do -18 stepeni. Tako kruške mogu trajati od 6 do 12 meseci;

Odmrzavanje krušaka

- Veoma je važno znati kako pravilno odmrznuti kruške da ne izgube svoje korisne osobine. Evo načina za pravilno odmrzavanje:

- Odmrzavanje na sobnoj temperaturi - ovo je najlakši i najbolji način za odmrzavanje krušaka. Za brže odmrzavanje voća kruške možete staviti pod tanak mlaz tople vode. U ovom procesu, kruške će izgubiti vrlo malo vitamina;

- odmrzavanje u mikrotalasnoj pećnici - ovaj metod je prilično uobičajen, ali je najmanje optimalan. Iako je mnogo brži, njegov najvažniji nedostatak je što su kruške podvrgnute toplotnoj obradi, što može značajno da smanji količinu vitamina u plodu.

Sa odmrznutim voćem možete pripremiti kolač od krušaka ili pitu od krušaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji