Najbolje je da odmrznete voće u frižideru jednostavnom promenom temperature – tako ćete sačuvati kvalitet hrane i moći ćete direktno da koristite voće. Ali ako nemate vremena i želite da koristite voće za sok, možete ga staviti u šerpu na laganoj vatri.
U zavisnosti od voća, vreme odmrzavanja može biti različito. Malo voće može se upotrebiti direktno, ali za druge će biti potrebno najmanje 24 sata.
Važno je da nikada više ne zamrzavate odmrznutu hranu!
- Da biste izbegli ponovno zamrzavanje, pravite porcije za koje ste sigurni da ćete ih pojesti;
- Pakujte namirnice u posebne posude koje mogu da izdrže niske temperature;
- Konzumirajte hranu što je pre moguće nakon kupovine;
- Nikada ne odmrzavajte hranu na direktnoj sunčevoj svetlosti ili pod tekućom toplom vodom;
- Hranu možete odmrznuti tako što ćete je ostaviti u posudi sa hladnom vodom;
- Pre zamrzavanja bilo kakvog voća, važno je da se ono opere i osuši.
- Pazite na rok trajanja.
Pročitajte više o pravilima za zamrzavanje voća i kako napraviti karamelizovano voće.
Komentari