Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da čuvamo kruške?Dobro je da kruške ređate u najviše tri reda.
Najbolje je da se kruške čuvaju na provetrenom mestu. Kod dobrog čuvanja, kruške mogu da izdrže do četiri meseca....
07. okt.
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne....
20. dec.
Kako da odmrznemo mesoDa biste sačuvali kvalitet ukusa mesa najbolje moguće, pratite pravila da ga zamrznete brzo i odmrznete sporo....
08. jun
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Prvo i najvažnije što treba da znate kada kupujete zamrznute školjke jeste da izaberete one kvalitetne, pripremljene za čuvanje na najpravilniji način....
05. feb.
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Što se tiče kruške, kora treba da bude "dovoljno čvrsta" u trenutku kupovine, ali i mekana blizu drške. Za razliku od jabuke, jedna sazrela kruška se poznaje po aromi koja je manje ili više zasićena....
05. nov.
Kruške u crvenom vinuOgulite kruške, ostavljajući netaknutu stabljiku i pazeći da ne ošteti meso krušaka. Odrežite malo od dna krušaka da biste stvorili ravno dno....
04. januar
Zašto i kako da zamrznemo jabukeOdmrznuti pire od jabuke može se koristiti kao hrana za bebe. Domaći proizvod u čije poreklo i kvalitet ste sigurni uvek je bolji od tegli u prodavnici....
27. dec.
Smuti od kruške i mandarineOljuštimo i isečemo krušku i očistimo mandarinu od semenki.
Stavljamo sve u blender i dodajemo bademovo mleko.
Dodajemo maku i konoplju. Mutimo na drugoj brzini 30 sekundi....
30. nov.
Poširane kruške u aromatičnom sosuKod tvrđih i većih krušaka ovaj proces može oduzeti 30 minuta, zato procenite dobro u zavisnosti veličine, sorte i koliko j evoće zrelo.
Pre svega nemojte da dozvolite da kruške omekšaju mnogo....
18. mart
Kruške sa gorkom čokoladomIsecite kruške po dužini na komade i uklonite semenke.
Stavljaju se u sok od đumbira i začinjavaju medom.
Otopljeni kakao maslac se pomeša sa kakaom i komadići kruške su potopljeni u ovu mešavinu....
02. nov.
Poširane kruške sa rumomOljuštite srednje mekanu sočnu krušku i lepo je utrljajte limunom da ne potamni....
19. mart
Pečene kruške u korama za pituOljuštite, prepolovite i očistite kruške od unutrašnjosti. Pospite sa svih strana sa malo soka od limuna da ne potamne.
2. Otvorite kore za pitu i namažite maslinovim ulje....
30. mart
Kako odmrznuti ribu?Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe?
Kako se riba odmrzava?...
19. sep.
Kako odmrznuti frižider?Jedna od najneugodnijih procedura za domaćice je odmrzavanje frižidera. Zbog toga većina modernih frižidera ima sistem samoodmrzavanja.
Međutim, nije uvek moguće isključiti ručni rad. Preporučuje se da se čišćenje...
18. nov.
Aromatične kruške sa belim vinomKada provri i šećer se istopi, stavljamo kriške kruške. Ostavljamo da se kuvaju približno tri minuta i izvadimo kruške. U sirup dodajemo sok od limuna i ostavljamo da se skuva gust sirup....
14. dec.
Čokoladne kruške sa mirisom menteOljuštite kruške, nemojte skidati peteljku, da bi bile lepše. Dobro je da budu tvrđe, a ne prezlrele.
2. U šerpi ugrejte vodu sa šećerom, medom, maslacem i mentom....
28. okt.
Kruške sa punjenjem u lisnatom testuIsecite kruške na pola tako da dobijete 4 jednake polovine.
Pažljivo izdubite unutrašnjost. Sameljite orahe.
Unutar krušaka stavljamo izgnječeni plavi sir i mlevene orahe. Umotajte kruške lisnatim testom....
27. jul
Kruške sa maskarpone sirom i medomIzvaditi ih i sačekati da se ohlade.
Umutiti pavlaku i u nju dodati maskarpone.
Pažljivo promešati i preko svake kruške staviti od krema.
Preliti medom i po želji posuti orašastim voćem....
11. maj
Pečene kruške sa medom i orasimaPoređajte polovine kruški u posudu za pečenje. Stavite smesu od oraha u udubljenja. Pospite cimetom.
Prelijte kruške vrućim vinskim sirupom. Rasporedite sušeno voće odozgo.
Pecite na 200 stepeni 30 minuta....
20. maj
Kruške u sosu od belog vina i čokoladeOvim sosom prelijte kruške.
Gotove kruške u sosu od belog vina i čokolade pospite rendanom korom limuna....
22. jun
Poširane kruške u aromatičnom sosu od crvenog vinaPomešamo sve sastojke, dodajemo i oljuštene kruške i ostavljamo da vri 20-25 minuta dok kruške ne omekšaju, periodično ih okrećemo.
Izvadimo gotove poširane kruške i ostavljamo sos da provri dok se ne zgusne....
15. januar