Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Dobro je da kruške ređate u najviše tri reda. Najbolje je da se kruške čuvaju na provetrenom mestu. Kod dobrog čuvanja, kruške mogu da izdrže do četiri meseca....
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Da biste sačuvali kvalitet ukusa mesa najbolje moguće, pratite pravila da ga zamrznete brzo i odmrznete sporo....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Prvo i najvažnije što treba da znate kada kupujete zamrznute školjke jeste da izaberete one kvalitetne, pripremljene za čuvanje na najpravilniji način....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Što se tiče kruške, kora treba da bude "dovoljno čvrsta" u trenutku kupovine, ali i mekana blizu drške. Za razliku od jabuke, jedna sazrela kruška se poznaje po aromi koja je manje ili više zasićena....
Kruške u crvenom vinuKruške u crvenom vinu
04. januar
Ogulite kruške, ostavljajući netaknutu stabljiku i pazeći da ne ošteti meso krušaka. Odrežite malo od dna krušaka da biste stvorili ravno dno....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Odmrznuti pire od jabuke može se koristiti kao hrana za bebe. Domaći proizvod u čije poreklo i kvalitet ste sigurni uvek je bolji od tegli u prodavnici....
Smuti od kruške i mandarineSmuti od kruške i mandarine
30. nov.
Oljuštimo i isečemo krušku i očistimo mandarinu od semenki. Stavljamo sve u blender i dodajemo bademovo mleko. Dodajemo maku i konoplju. Mutimo na drugoj brzini 30 sekundi....
Poširane kruške u aromatičnom sosuPoširane kruške u aromatičnom sosu
18. mart
Kod tvrđih i većih krušaka ovaj proces može oduzeti 30 minuta, zato procenite dobro u zavisnosti veličine, sorte i koliko j evoće zrelo. Pre svega nemojte da dozvolite da kruške omekšaju mnogo....
Kruške sa gorkom čokoladomKruške sa gorkom čokoladom
02. nov.
Isecite kruške po dužini na komade i uklonite semenke. Stavljaju se u sok od đumbira i začinjavaju medom. Otopljeni kakao maslac se pomeša sa kakaom i komadići kruške su potopljeni u ovu mešavinu....
Pečene kruške sa čokoladomPečene kruške sa čokoladom
09. jul
Pečene kruške sa čokoladom su efektan desert za goste....
Poširane kruške sa rumomPoširane kruške sa rumom
19. mart
Oljuštite srednje mekanu sočnu krušku i lepo je utrljajte limunom da ne potamni....
Pečene kruške u korama za pituPečene kruške u korama za pitu
30. mart
Oljuštite, prepolovite i očistite kruške od unutrašnjosti. Pospite sa svih strana sa malo soka od limuna da ne potamne. 2. Otvorite kore za pitu i namažite maslinovim ulje....
Kako odmrznuti ribu?Kako odmrznuti ribu?
19. sep.
Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe? Kako se riba odmrzava?...
Kako odmrznuti frižider?Kako odmrznuti frižider?
18. nov.
Jedna od najneugodnijih procedura za domaćice je odmrzavanje frižidera. Zbog toga većina modernih frižidera ima sistem samoodmrzavanja. Međutim, nije uvek moguće isključiti ručni rad. Preporučuje se da se čišćenje...
Aromatične kruške sa belim vinomAromatične kruške sa belim vinom
14. dec.
Kada provri i šećer se istopi, stavljamo kriške kruške. Ostavljamo da se kuvaju približno tri minuta i izvadimo kruške. U sirup dodajemo sok od limuna i ostavljamo da se skuva gust sirup....
Čokoladne kruške sa mirisom menteČokoladne kruške sa mirisom mente
28. okt.
Oljuštite kruške, nemojte skidati peteljku, da bi bile lepše. Dobro je da budu tvrđe, a ne prezlrele. 2. U šerpi ugrejte vodu sa šećerom, medom, maslacem i mentom....
Kruške sa punjenjem u lisnatom testuKruške sa punjenjem u lisnatom testu
27. jul
Isecite kruške na pola tako da dobijete 4 jednake polovine. Pažljivo izdubite unutrašnjost. Sameljite orahe. Unutar krušaka stavljamo izgnječeni plavi sir i mlevene orahe. Umotajte kruške lisnatim testom....
Kruške sa maskarpone sirom i medomKruške sa maskarpone sirom i medom
11. maj
Izvaditi ih i sačekati da se ohlade. Umutiti pavlaku i u nju dodati maskarpone. Pažljivo promešati i preko svake kruške staviti od krema. Preliti medom i po želji posuti orašastim voćem....
Pečene kruške sa medom i orasimaPečene kruške sa medom i orasima
20. maj
Poređajte polovine kruški u posudu za pečenje. Stavite smesu od oraha u udubljenja. Pospite cimetom. Prelijte kruške vrućim vinskim sirupom. Rasporedite sušeno voće odozgo. Pecite na 200 stepeni 30 minuta....
Kruške u sosu od belog vina i čokoladeKruške u sosu od belog vina i čokolade
22. jun
Ovim sosom prelijte kruške. Gotove kruške u sosu od belog vina i čokolade pospite rendanom korom limuna....
Poširane kruške u aromatičnom sosu od crvenog vinaPoširane kruške u aromatičnom sosu od crvenog vina
15. januar
Pomešamo sve sastojke, dodajemo i oljuštene kruške i ostavljamo da vri 20-25 minuta dok kruške ne omekšaju, periodično ih okrećemo. Izvadimo gotove poširane kruške i ostavljamo sos da provri dok se ne zgusne....