Bundeva je, kao što znamo, izuzetno ukusna, ali je i veoma koristan plod. Ulazi u sastav i slatkih iskušenja od bundeve i slanih jela.
U narednim redovima ćemo govoriti o tome zašto treba da jedemo bundevu i zbog čega je bundeva dobra za naše zdravlje.
Korisne osobine bundeve i zašto je jesti:
- Ako imate višak kilograma i želite da ih izgubite, onda je bundeva vaš dobar izbor;
- Bundeva je idealna za dijabetičare i one sklone dijabetesu, jer kada jedete bundevu, nivo šećera u krvi ne raste;
- Treba da jedemo bundevu, jer podržava bolji metabolizam i daje mnogo energije telu;
– Bundevu treba da jedemo jer sadrži redak vitamin – K, koji je neophodan za pravilno zgrušavanje krvi, i vitamin D, koji je najpotrebniji zimi, kada ga gotovo nema nigde;
- Treba da jedemo bundevu, jer sadrži još jedan retki vitamin, a to je vitamin T, koji je izuzetno važan u lečenju anemije i hemofilije;
- Bundevu moramo jesti, jer se njena unutrašnjost brzo i lako apsorbuje u organizam;
- Bundevu treba da jedemo jer ima veliko obilje vitamina i minerala. Zbog činjenice da sadrži malo kalijuma, to je čini jednim od dobrih diuretika, koji otklanja otoke kod kardiovaskularnih i bubrežnih oboljenja;
- A najvažniji razlog zašto treba da jedemo bundevu je taj što se od nje, kao što smo rekli na početku, mogu pripremiti izuzetno ukusna, mirisna i hranljiva jela od bundeve i poslastice.
Obavezno odmah pripremite nešto ukusno sa bundevom:
- omiljeni čizkejk sa bundevom;
Komentari