Danas supermarketi i mesare nude različite vrste mesa za svačiji ukus i svaku potrebu, koje možete kupiti, skuvati i zatvoriti u tegle za zimu.
Vezivno tkivo i kosti daju hranljivi žele bujonu od mesa. Od tri kilograma mesa možete napuniti 3 tegle od 720 mililitara bujonom i čistim kuvanim mesom bez kostiju.
Meso uopšte treba da bude prethodno pripremljeno pre zatvaranja u tegle.
Pre konzerviranja mesa u tegle, prokuvajte ga dovoljno da otpadne od kostiju i da se lako kida viljuškom.
Procedite bujon, ohladite ga, uklonite masnoću koja se nakuplja na površini. Meso dobro očistite od svih kostiju, napunite sterilisane tegle i napravite konzerve koje će vam uvek biti pri ruci.
Planirajte unapred konzerviranje mesa i učinite to prijatnim poslom.
Bez sumnje, konzervirano kuvano meso je veoma dobra opcija kada ste u žurbi i nemate priliku da provedete mnogo vremena na kuvanju ili da trčite do prodavnice u poslednji momenat.
A sa pripremljenim mesom iz tegle možete kuvati praktično sve:
- pirinač sa mesom;
Komentari