Ostrige su pravi delikates. To je činjenica zbog njihovog jedinstvenog ukusa i mirisa. Važno je da ostrige budu održane sveže dok ne dođe vreme da ih pojedete. Čišćenje ostriga je delikatan proces i treba ga obaviti kada ste potpuno opušteni.
Takođe treba da imate pravi pribor. Evo šta vam je potrebno da očistite ostrige.
- ostrige;
- krpa;
- nož za otvaranje ostriga ili drugih morskih plodova;
- kuhinjski nož.
1. Prva stvar koju treba da uradite kada počnete da čistite ostrige je da uklonite dlačice koje se nalaze po celoj ljusci. To se radi tako što se ostrige operu pod tekućom hladnom vodom. Ovo će zadržati ukus i omekšati dlačice i olakšati njihovo uklanjanje;
2. Zatim treba ostrigu staviti u kuhinjsku krpu. Uzmite ostrigu sa zaobljenije strane, ostavljajući vazduh na delu koji je oštriji;
3. Zatim se specijalni nož za ostrige stavlja pola centimetra u školjku;
4. Ostrigu treba da držite čvrsto kako biste mogli da razbijete izrasline koje drže ostrigu zatvorenu;
5. Treba da podignete školjku nožem tako da se može otvoriti;
6. Kada ste otvorili ostrigu, možete je dobro očistiti tako što ćete je oprati i potom poslužiti;
7. Običan kuhinjski nož o kome smo vam govorili na početku biće vam potreban da se iseče noga koja drži meso ostrige u ljusci. To se radi tako što se nožem pređe preko mesa ostrige.
Pogledajte sve naše recepte za ostrige.
Komentari