Pileće trtice su proizvod prisutan u raznim receptima. Ukusne su, sočne, zasitiće vas i relativno su jednostavne za pripremu. Važan uslov za njihovo kuvanje je njihovo pravilno čišćenje. Ako preskočite ovaj korak, vaš obrok neće biti zdrav i pravilno pripremljen.
Evo kako da očistite pileće trtice:
Da biste lakše, brže i bezbednije očistili pileće trtice, preporučljivo je da ih stavite u posudu sa vodom. Prvo morate ukloniti svo perje koje je ostalo na trticama.
Sledeći korak je čišćenje masnog tkiva. Nalazi se neposredno ispod izbočenog i šiljastog dela trtice. Kada uklonite izbočinu, primetićete žutu tečnost guste konzistencije.
Neophodno je ukloniti svu tečnost kako biste bili sigurni da je trtica pravilno očišćena. Kada očistite pileće trtice, potrebno je da ih stavite u hladnu vodu.
Prethodno stavite u vodu oko 1 kašičice soli. Trtice treba da ostanu u posudi sa vodom oko 10 minuta. Zatim ih treba ponovo oprati i iscediti cedilom. Kada se dobro isperu, možete nastaviti sa njihovim kuvanjem.
Evo nekoliko ideja za pripremu ukusnih recepata sa pilećim trticama:
- Pohovane pileće trtice sa pivom;
- Pileće trtice sa maslacem;
Komentari