Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi domaće sojino kiselo mleko

Kako se pravi domaće sojino kiselo mleko

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako se pravi domaće sojino kiselo mleko

Za ljude koji su izabrali veganski način života, sojino kiselo mleko se pretvorilo u osnovni proizvod u kuhinji. Ali definitivno ća vam izaći skupo ako kupite sojino kiselo mleko u prehrambenoj prodavnici. Odatle dolazi i potreba domaće varijante za sojino kiselo mleko.

Možete da uživate u domaćem sojinom kiselom mleku samostalno, pomešanim sa voćem ili u smutijima za dodatno povećanje proteina.

Ili ga napravite kao mlečni desert sa dodatim voćem i vašim omiljenim keksićima. Svaka porcija je moćan izvor kalcijuma i proteina.

Kako se pravi sojino kiselo mleko?

Potrebni sastojci:

- Organsko sojino mleko - 950 ml

- Probiotik u prahu - 1.2 pakovanja

Način pripreme:

Sipajte organsko sojino mleko u šerpu. Zagrejte mleko na ringli na nekoliko minuta, nakon čega ga ostavite da se ohladi do 40°С. Dodajte probiotik u prahu. Rasporedite ga u staklene tegle.

Stavite ih u običnu rernu uvijene u ćebe (prethodno zagrejana do 40-45°С i zatim isključena) i ostavite svetlost rerne uključenu na jednu noć.

Takođe, možete da ga stavite u instant šerpu i da ga ostavite na jednu noć (10-12 sati). Važan detalj jeste da mu je potrebna topla sredina kako bi se fermentisalo. Ohladite kada se fermentacija završi.

Sa takvim sojinim kiselim mlekom možete napraviti različite deserte kao što su:

- mlečna pita;

- mlečni krem;

- sutlijaš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni