bonapeti.rs»Saveti»Kako se povezuje ugradna rerna?

Kako se povezuje ugradna rerna?

Kako se povezuje ugradna rerna?

Ugradna rerna se nudi u četiri standardne širine: 24", 27", 30" i 36" i klizne se unutra u ormarić. Osim ukoliko ne planirate da zamenite i ormarić, želećete da izaberete novu rernu sa približno istom širinom kao što je i ona koju zamenjujete.

Male promene u dimenziji otvora ormarića mogu da budu napravljene bez mnogo poteškoća.

Jedinične rerne treba da budu instalirane u ormarić koji je snabdeven odgovarajućom ventilacijom kako bi se garantovao pravilan rad uređaja. Zakonski zahtevi nalažu da svaki ormar mora biti u stanju da izdrži temperaturu od 90°C. U praksi kvalitet vrata za ormare i nameštaj značajno varira kod različitih proizvođača i to ne može da bude garantovano zbog različitosti u tehnikama proizvodnje.

Obično za ugradnu rernu je predviđena ventilacija u dizajnu ormara, iako će možda biti potrebno iseći dodatne ventilacione otvore u zavisnosti od preporuka u dostavljenim insturkcijama. Kod svih instalacija jedinične rerne, gornja šina kućišta mora da se odstrani kako bi se obezbedio slobodan protok vazduha oko proizvoda.

Uverite se da postoji slobodan vazdušni dotok oko proizvoda i da vazduh može da uđe u ormarić.

Nije neuobičajeno da se isključuju za vreme upotrebe kada nije obezbeđena odgovarajuća ventilacija.

Većina rerni je namenjena da se poveže na stalne, fiksne žice ili preko 13A osigurača ili specijalne tačke za kuhinjski šporet. U svim slučajevima uputstva priložena uz proizvod dostavljaju detaljne zahteve i oni treba da se poštuju.

Prekidač za izolaciju uvek mora biti dostupan nakon montaže.

Kvalifikovani električar treba da poveže svaki uređaj na električnu mrežu pomoću odgovarajućeg kabla i instalacija mora da bude u skladu sa svim važećim građevinskim ili bezbednosnim propisima.

Ukoliko više uređaja treba da se priključi na jedno strujno kolo, onda svaki uređaj mora biti zaštićen odgovarajućim osiguračem.

Uređaj treba da bude čvrsto montiran u ormarić pomoću odgovarajućih šrafova, u protivnom slučaju uređaj može da se pomera za vreme upotrebe što može da uzrokuje oštećenje susednog nameštaja i da dovede do pojačane buke ili vibracije tokom upotrebe.

Uvek instalirajte proizvode centralno u korpus i uverite se da postoji rastojanje od 4 mm između rubova rerne i svih susednih vrata nameštaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji