Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikePreliva se šoljom od 200 ml mlake vode i čašom piva, stavlja se folija i stavlja se u rernu na 4 sata na 140 stepeni. Rerna ne sme često da se otvara....
06. nov.
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeOdgovarajući garnirung za šnicle u rerni su sveže salate od povrća....
01. april
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikePleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pastu pecite oko 30-40 minuta. Nakon što izvadite iz rerne možete posuti makraone šećerom u prahu....
26. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)Rerna - na 180 stepeni;
Keramička posuda oko 28/20 cm.
Krompir oljuštiti i naseći na velike kocke....
18. januar
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaRerna se izbriše vlažnom krpom i maze dobijenom smesom. Ostavlja se da deluje jednu noć. Metoda je najkorisnija kada rerna nije mnogo prljava. Redovno nanosite.
Braon naslage iz rerne se najteže čiste....
09. mart
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako se konzervira vrganj?Svi znaju da je sveža hrana najbolja hrana. Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje...
24. okt.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Kako se prafi kefir?Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka.
Naziv kefir još se...
24. avgust
Kako se suše biljke?Posle pola sata okrenite ih i ponovo uključite rernu na 30 minuta. Po isteku ovog sata isključite rernu i ostavite je otvorenu da se biljke ohlade. Za još sat vremena biće spremne da se skladište....
14. jun
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
27. april
Kako se konzervira patlidžan?Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana.
Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
07. mart
Kako se priprema jaretina?Istina je da je jareće meso pogodno za sve - za pravljenje supa, pečeno na ražnju ili u rerni ili dinstano u ukusnim mesnim čorbama....
20. nov.
Kako se špikuje meso?Kad se dobro uprži, meso stavite u glinenu posudu sa masnoćom od prženja i nastavite da ga pečete još 40 minuta u rerni. Poslužite isečeno na kriške.
Napomena: Špikuje se samo meso, na primer cela noga ili plećka....
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Ukoliko se izabere govedina ili pak preferencije su da meso bude preprečenije, rebarca mogu da se spreme i u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni na 10 minuta....
. april
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se čiste škampi?Ako ste kupili zamrznute škampe, onda ih odmrznite u hladnoj vodi - nikako u mikrotalasnoj peći ili rerni.
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust