Zamrzavanje je popularan i zgodan način za čuvanje mesa, posebno pogodan u slučaju da vam navrate neočekivani gosti.
Takođe pomaže da sačuvate ukusni obrok koji vam je ostao i da ga ne bacite.
U zamrzivaču možete čuvati i kuvane i nekuvane škembiće.
Zamrzavanje škembeta je jednostavan i lak zadatak i pomaže da se produži rok trajanja.
Međutim, postoje neke stvari koje treba imati na umu kada zamrzavate škembe, bilo da je sirovo ili kuvano.
Prvo, nikada ne bi trebalo da stavljate škembiće koji su još vrući u zamrzivač i trebalo bi da se uverite da ih čuvate u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici.
Ako je meso izloženo vazduhu u zamrzivaču, to će smanjiti njegov kvalitet.
Drugo, trebalo bi da podelite narezano sirovo škembe ili jelo od škembića na porcije tako da je bezbednije i lakše da ih sledeći put odmrznete i ponovo zagrejete.
Kada primenite ove savete za zamrzavanje škembeta, imate najbolji način da sačuvate ovo masno meso. Ako se ovako čuva, neće biti promene u hranljivim sastojcima i izgledu škembeta.
Može da izdrži do šest meseci u zamrzivaču bez gubitka hranljivih sastojaka ili ukusa.
Zato uvek stavite datum na kesu ili posudu u kojoj ga čuvate.
Ako želite da ga upotrebite sledećeg dana, bilo bi dobro da u frižideru čuvate škembiće ne više od jednog do dva dana.
Sa odmrznutim škembetom možete pripremiti savršenu škembe čorbu ili škembiće na maslacu.
Komentari