Postoje brze metode za odmrzavanje testa, a postoje i one koje su sporije. A evo ih:
Spori načini odmrzavanja:
- u frižideru - stavite zamrznuto testo, kao što je u pakovanju, u frižider. Vreme odmrzavanja u frižideru je između 10 i 12 sati;
- na sobnoj temperaturi - morate staviti testo na dasku koja je silikonska, a zatim ga pokrijte tankom krpom. Odmrzavanje na ovaj način traje oko 5 sati;
- u toploj vodi - testo se stavlja u plastičnu kesu i stavlja u posudu sa toplom vodom. Ivice pakovanja treba da ostanu spolja, voda ne bi trebalo da ulazi u testo.Koliko dugo će se testo odmrzavati zavisi od njegove veličine. Obično traje oko 2-3 sata.
Brzo odmrzavanje testa:
- U mikrotalasnoj - ako u mikrotalasnoj pećnici imate opciju odmrzavanja, koristite je. Ako nemate, odmrzavanje se vrši na 100 vati. Testo se izvadi iz pakovanja i stavi u odgovarajući tanjir ili, ako ga imate, stalak za odmrzavanje. Treba ga s vremena na vreme okrenuti. Ne treba dozvoliti da se testo zagreje. Vreme odmrzavanja u mikrotalasnoj pećnici je 20 minuta.
Od odmrznutog testa preporučujemo da napravite ukusnu picu, mekike za doručak ili omiljene krofne.
Komentari