Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno. Čišćenje frižidera Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
U samom receptu ponekad je navedeno kako da mesite ili šta tačno treba da uradite - različito testo ima razčičite trikove kako da uspe. Nakon što lepo umesite testo, dolazi vreme za nadolaženje. 1....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
Koliko vremena narasta testo?Koliko vremena narasta testo?
24. dec.
Druga varijanta je da ga zagrejete u rerni na 50 stepeni i da testo bude unutra dok ne udvostruči svoju zapreminu. Ne može se tačno reći koliko vremena testo treba da narasta, jer to zavisi od veličine testa....
Koliko vremena se peče lisnato testo?Koliko vremena se peče lisnato testo?
10. feb.
Lisnatom testu je potrebno oko 20 minuta u rerni, u zavisnosti od temperature (najbolje 180-200). Rernu prethodno ugrevamo, da se popuni to vreme....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Za pripremu hrane sa testom postoji majstorluk. Ponekad recepti nisu komlikovani kao sastojci, ali ipak duže se mesi ili postoji određeno vreme za narastanje itd....
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Nastavite da pratite recept, u većini njih testo se ostavlja da nadođe neko vreme, oblikutje hleb ponovo i ostavite da nadođe pre nego što ga ispečete....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Ohlađeno testo zamesite sa malo brašna, a za to vreme dodajte pomalo šećera, dok u jednom trenutku ne stavite svu predviđenu količinu šećera....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči. Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Umesite glatko testo, tako što ga u neko vreme prebacite na nabrašnjenoj radnoj površini i nastavite da mesite otprilike 10 minuta....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Sačekamo da se aktivira. Prosevamo brašno i dodajemo preostalo mleko, postepeno sipamo i kvasac. Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
Za posipanje se koriste mrvice od maslaca, šećerne mrvice, susam ili seme maka. Međutim, ovde ćemo se zaustaviti na samom testu za hleb....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Dodatno mesimo gotovo testo na kuhinjskoj radnoj površini, pre nego što nastavimo sa razvijanjem. Ukoliko nam se testo za štrudlu previše lepi, dodajemo još malo brašna....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije. Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
Testo od lukaTesto od luka
27. okt.
Luk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo. Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Ovaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
Super testo u mini pekariSuper testo u mini pekari
22. maj
Uključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta. Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....