Avokado je divan dodatak raznim predjelima, sosevima i salatama. Na primer, u gvakamole sosu avokado se kombinuje sa pečenom paprikom, lukom i paradajzom. Možete sebi napraviti i sendvič od avokada, a možete da ga pojedete sa poširanim jajima.
Naravno, postoji mnogo više načina za kombinovanje avokada.
Salata od pečene šargarepe i avokada: Ovo marokansko jelo kombinuje šargarepu, koja je bogata vitaminom A, i avokado. Kumin i biber mogu biti uključeni za bolju kombinaciju ukusa i tekstura.
Špagete sa avokado-paradajz sosom: Avokado nije samo tajna za apsorpciju više vitamina A od tradicionalnog paradajz sosa, već je to i trik za stvaranje super kremastog sosa za testeninu delikatnog ukusa. Obavezno probajte špagete sa avokadom!
Kuglice od slatkog krompira sa kinoom i sa prelivom od limete i avokada: Slatki krompir je bogat vitaminom A, a ove kuglice od krompira su odličan način da uživate u njima, posebno sa prelivom od limete i avokada. Duplo ukusnije!
Kremasti smuti s avokadom i mangom: Ako želite da se odvezete u tropske krajeve, probajte ovaj smuti od avokada. Kremasti avokado i oštar ukus manga za pripremu penastog smutija koji će povećati vašu apsorpciju vitamina A, a i zasitiće vas, sigurno!
Suši rolnice od šargarepe i avokada: Ove suši rolnice su šarene i pogodne za zabave i sadrže ovu ukusnu kombinaciju avokada i šargarepe bogatih vitaminom A!
Kako drugačije kombinovati ovo egzotično voće sa ukusom povrća, pogledajte u našim proverenim receptima za avokado!
Takođe pročitajte koliko kalorija ima avokado i kako smršati sa avokadom!
Komentari