Bonapeti.rs»Saveti»Kako blanširati špargle?

Kako blanširati špargle?

Kako blanširati špargle?

Špargle

su veoma ukusno i zdravo povrće. Nije teško pripremiti ih, ali još uvek treba znati neke stvari pre nego što krenete da ih kuvate. Bilo da ćete ih blanširati ili odabrati neki drugi način kuvanja, postoje neke suptilnosti koje morate da savladate.

U svetu postoji preko 3.000 vrsta ovog ukusnog povrća, ali kod nas su poznatije bele i zelene špargle.

Pre blanširanja špargli, prvo treba da odsečete mali deo njihovih stabljika, ali neposredno pre nego što ih kuvate. Ovo se odnosi na one špargle koje su mlađe.

Ako ste nabavili starije špargle, treba da znate da je njihov donji deo veoma tvrd i težak za žvakanje. Treba ga odlomiti ili oljuštiti, jer ćete tako zadržati deo špargle koji je lepši za jelo.

Da biste blanširali špargle, stavite ih u ključalu vodu ne duže od 3-4 minuta, a zatim ih stavite u ledenu vodu da biste zaustavili proces kuvanja.

Takođe treba da znate da se mlađe špargle kuvaju brže od starijih.

Pogledajte i neke ideje za:

- supe od špargli;

- salate sa šparglama;

- predjela od špargli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni