Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se peku kruške?

Koliko vremena se peku kruške?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
186119
Koliko vremena se peku kruške?

Kruške su ukusno i zdravo voće u kojem se može uživati na mnogo različitih načina. Popularan način uživanja u kruškama je pečenje.

Pečene kruške su topao desert koji će vas umiriti i savršene su za jesen i zimu. Međutim, vreme za pripremu pečenih krušaka može da varira u zavisnosti od nekoliko faktora. U ovom članku ćemo razmotriti koliko dugo se peku kruške i koji faktori mogu uticati na vreme pripreme.

Koliko dugo se peku kruške

Vreme pripreme pečenih krušaka može da varira u zavisnosti od nekoliko različitih faktora. Prvi faktor je zrelost krušaka. Ako su kruške zrele i mekane, kuvaće se brže od nezrelih krušaka.

Drugi faktor je veličina krušaka. Većim kruškam će trebati duže vreme da se kuvaju od manjih krušaka.

Treći faktor je temperatura rerne. Viša temperatura će kuvati kruške brže od niže temperature.

Da biste ispekli kruške, moraćete da zagrejete rernu na 170 stepeni. Kruške prepolovite i kašikom izvadite semenke. Možete ostaviti koru ili je ukloniti, u zavisnosti od vaših želja.

Stavite kruške isečenom stranom nagore u pleh. Pokapajte malo meda ili javorovog sirupa preko krušaka i pospite malo cimeta ili muškatnog oraščića.

Pecite kruške u zagrejanoj rerni 25-35 minuta. Tačno vreme kuvanja zavisiće od gore navedenih faktora. Proverite kruške nakon 25 minuta da vidite da li su gotove.

Da biste proverili, umetnite nož ili čačkalicu u najdeblji deo kruške. Ako lako uđe, kruške su gotove. Ako je i dalje čvrsto, potrebno im je više vremena.

Ako kruške nisu gotove posle 25 minuta, nastavite sa pečenjem još 5-10 minuta i proverite ponovo. Ponavljajte ovaj postupak dok se kruške ne skuvaju po vašem ukusu.

Kada su kruške gotove, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade nekoliko minuta pre serviranja.

Pečene kruške su ukusan i zdrav desert savršen za jesen i zimu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji