Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se služe pečurke?

Kako se služe pečurke?

Serviranje pečuraka

Jestive pečurke su izuzetno ukusna i korisna hrana za ljudski organizam. Podržavaju zdravlje imunog sistema, podstiču prirodno održavanje optimalne težine, poboljšavaju kvalitet života dijabetičara, štite od raka. Pečurke su hrana i lek, ali samo kada se služe u odgovarajućim dozama i pravilno pripremljene.

Istovremeno, posluživanje pečuraka sa određenim namirnicama i pićima kao što su meso, povrće bogato proteinima, što pečurke u suštini i jesu, teškom hranom koja naduvava stomak kao što su mahunarke, testenina, alkohol, ne treba posluživati zajedno, jer njihova konzumacija ometa normalno funkcionisanje sistema za varenje i može dovesti do alergijskih reakcija.

Kako servirati pečurke na trpezi da bismo maksimalno iskoristili nutritivne kvalitete ovog proizvoda, ali i uživali u njihovom izvanrednom ukusu?

Kako se serviraju pečurke tako da budu ukusne, spektakularne i pripremljene na najbolji način?

Predjelo od pečuraka

Pečurke punjene sirom

Pečurke su pogodan proizvod za pripremu raznih predjela. U klasičnoj kavurmi ima pečuraka, veoma popularno predjelo su pečurke sa maslacem i začinima. Posebno je izvrsno predjelo od pečuraka za šampanjac, koje se sastoji od punjenih kapica pečuraka sa mešavinom seckanih drški pečuraka, topljenog sira, šunke i peršuna. Filom napunite kapice pečuraka i pecite na istopljenom maslacu i ulju u rerni dok ne porumene. Služe se uz odgovarajuće piće.

Sosevi od pečuraka

Sosevi napravljeni od pečuraka daju neverovatan ukus svakom jelu u koje se dodaju. Odličan su prilog za jela od mesa i povrća. Osnovu za sve soseve čine pečurke koje su prokuvane, brašno prženo na maslacu, sveže mleko i bujon u kome se kuvaju pečurke, kao i same pečurke, iseckane na sitno. Sosevi se obično serviraju odvojeno u posudama za sos kako bi se odabrala količina za konzumiranje, ali postoje i vrste sosa od pečuraka koji su deo sastojaka u receptu i serviraju se pomešani sa hranom.

Jela od pečuraka

Sos od pečuraka sa teletinom

Pečurke se mogu koristiti kao sastojak u receptu ili kao glavni sastojak u jelu. Kaša od pečuraka, supa od pečuraka, pečurke sa pirinčem, pečurke sa maslacem, pečurke sa pavlakom, čorba od pečuraka, punjene pečurke i mnogi drugi mogući recepti pružaju neverovatnu raznolikost načina na koje se pečurke mogu pripremiti i servirati na trpezi. Specifičan ukus je uvek njihova prepoznatljiva karakteristika. Dodavanje kao deo proizvoda ili kao lagani začin daje jedinstveni ukus pečuraka glavnim proizvodima.

Takođe pogledajte naše savete za čuvanje pečuraka i saznajte kako da sušite pečurke kod kuće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni