Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?

Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?

MarianeMariane
Džedaj
1460867
Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?

Postoje desetine, čak i stotine načina da pripreme jagnjetinu, ali istina je da ništa nije bolje od ukusa celog jagnjeta pečenog u furuni. Samo onaj ko je probao nežno, aromatično meso koje se topi u ustima razumeće o čemu je reč.

Tradicija nalaže da se za Uskrs pripremi celo jagnje u furuni, ali možete da pripremite i jagnje u rerni za druge posebne prilike - krštenje, venčanje itd.

Jagnjad težine oko 12-15 kg, ne veća, najpogodnija su za pečenje u furuni. Tako ćete obezbediti da meso bude pečeno, da ostane meko i da uhvati neverovatno ukusnu hrskavu koricu sa neodoljivim preplanulim tenom.

Kuvanje celog jagnjeta u furuni oduzima dosta vremena. Potrebno vam je samo oko 4 sata da zagrejete furunu. Preporučuje se da drva budu deblja, suva i ni u kom slučaju od četinara, jer sadrže veliku količinu smole.

Kada je furuna dobro zagrejana, pobelela od visoke temperature, vreme je da se izvadi malo žara i u nju stavi jagnje. Furunu tada treba zatvoriti poklopcem koji treba da bude premazan glinom da ne bi izlazila toplota.

Vreme za pečenje jagnjetine u furuni je oko 4-5 sati, a većim jagnjadima je potrebno duže vreme pečenja. Prijatno!

Pogledajte naše druge recepte za:

- celo pečeno jagnje;

- ili za jagnjetinu u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji