Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Zamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?
28. jun
Zdravoj osobi je potrebno četiri do petnaest grama soli dnevno. Hipertenzičari ne bi trebalo da prelaze više od jednog grama soli dnevno. U toplim danima potrebno je konzumirati više soli....
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?
08. feb.
Vreme za pečenje jagnjetine u furuni je oko 4-5 sati, a većim jagnjadima je potrebno duže vreme pečenja. Prijatno! Pogledajte naše druge recepte za: - celo pečeno jagnje; - ili za jagnjetinu u đuvečari....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?
04. januar
Vreme kuvanja jagnjeće glave u ekspres loncu je oko 30 minuta, nakon što voda provri.Nakon tog vremena, meso se skida sa kostiju, a sa glave se skida sve - oči, mozak, obrazi, osim tkiva oko nosa i sinusa....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju: - Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
Koliko vremena je potrebno da se aktivira kvasac?Koliko vremena je potrebno da se aktivira kvasac?
15. januar
Kvasac je biološka namirnica bez koje hleb neće narasti. On predstavlja koncetrovanu masu kvasnih gljivica vrste Saccharomyces cerevisiae i masovno se koristi u prehrambenoj industriji. Rečeno prostim rečima, kvasne gljivice...
Koliko dugo se kuvaju jagnjeće iznutrice?Koliko dugo se kuvaju jagnjeće iznutrice?
17. januar
Jagnjeće iznutrice možete da kuvate i u ekspres loncu, a vreme kuvanja je dosta kraće nego u običnoj šerpi....
Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinčaJagnjeća čorba od iznutrica i pirinča
23. feb.
Kada se ugreje, upržite naseckane šargarepu, crni i beli luk. Nakon nekoliko minuta dodajte i nasečene jagnjeće iznutrice i pirinač. Dodajte začine i nalijte bujon. Ostavite da se kuva, dok povrće ne omekša....
Sarmica od iznutrica sa kiseljakomSarmica od iznutrica sa kiseljakom
22. jun
Promešajte i kuvajte dok se pirinač ne izbistri, dok u međuvremenu mešate. Dodajte alevu papriku i na sitno isečene jagnjeće iznutrice. Začinite solju i promešajte. Sipajte tri šolje tople vode....
Usitnjena jagnjeća iznutrica sa zelenišemUsitnjena jagnjeća iznutrica sa zelenišem
15. feb.
Jagnjetina se iseče na krupne parčiće i kuva se u posoljenoj vodi jedan sat. Nakon što se ohladi seče se na sitno....
Jagnjeće iznutrice za mezeJagnjeće iznutrice za meze
09. sep.
Očistite jagnjeđe iznutrice. Iznutrice /bez džigerice/ stavite u duboku posudu i zalijte vodom. Kuvajte na laganoj vatri dok se potpuno ne skuvaju. Na isti način skuvajte džigericu u posebnoj posudi....
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanJagnjeće iznutrice za Đurđevdan
01. april
Sve zajedno sa jagnjećim iznutricama se stavlja u dogovarajuću posudu za pečenje i dobro se promeša. Peče se na 180 stepeni oko 50 minuta. Dobro je da se promeša kada se zgusne....
Jagnjeće iznutrice sa prelivomJagnjeće iznutrice sa prelivom
26. sep.
U posudu stavljamo usitnjene iznutrice i posipamo majčinom dušicom i nanom, mešamo i ostavljamo sa strane. Za to vreme se iseckaju luk i pečurke....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Čorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčemČorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčem
15. jun
Prethodno skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi. Izvadite kuvane iznutrice iz šerpe, nakon što se ohlade isecite na sitne komade. Jagnjeći bujon procedite i vratite isečene iznutrice u njega....
Pileća sarmica od iznutrica sa pečurkamaPileća sarmica od iznutrica sa pečurkama
17. maj
Sarmica od iznutrica se prebacuje u posudu za pečenje, sipa se oko četiri šolje vode i stavlja se da se peče u rerni na 200 stepeni oko 50 minuta ili dok pirinač ne bude gotov....
Jagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišemJagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišem
03. maj
Jagnjeća sarma od iznutrica se peče 20 minuta na 190 stepeni nakon čega se zaliva pripremljenom smesom od jaja i kiselog mleka. Vraća se u rernu da se zapeče dok ne bude gotovo....