Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeZamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
15. jun
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluEvo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
08. april
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Zdravoj osobi je potrebno četiri do petnaest grama soli dnevno. Hipertenzičari ne bi trebalo da prelaze više od jednog grama soli dnevno. U toplim danima potrebno je konzumirati više soli....
28. jun
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart
Koliko vremena je potrebno da se ispeče jagnje u furuni?Vreme za pečenje jagnjetine u furuni je oko 4-5 sati, a većim jagnjadima je potrebno duže vreme pečenja. Prijatno!
Pogledajte naše druge recepte za:
- celo pečeno jagnje;
- ili za jagnjetinu u đuvečari....
08. feb.
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?Vreme kuvanja jagnjeće glave u ekspres loncu je oko 30 minuta, nakon što voda provri.Nakon tog vremena, meso se skida sa kostiju, a sa glave se skida sve - oči, mozak, obrazi, osim tkiva oko nosa i sinusa....
04. januar
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko često je dobro da se jede meso?Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju:
- Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
05. avgust
Koliko vremena je potrebno da se aktivira kvasac?Kvasac je biološka namirnica bez koje hleb neće narasti. On predstavlja koncetrovanu masu kvasnih gljivica vrste Saccharomyces cerevisiae i masovno se koristi u prehrambenoj industriji. Rečeno prostim rečima, kvasne gljivice...
15. januar
Koliko dugo se kuvaju jagnjeće iznutrice?Jagnjeće iznutrice možete da kuvate i u ekspres loncu, a vreme kuvanja je dosta kraće nego u običnoj šerpi....
17. januar
Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinčaKada se ugreje, upržite naseckane šargarepu, crni i beli luk. Nakon nekoliko minuta dodajte i nasečene jagnjeće iznutrice i pirinač.
Dodajte začine i nalijte bujon. Ostavite da se kuva, dok povrće ne omekša....
23. feb.
Sarmica od iznutrica sa kiseljakomPromešajte i kuvajte dok se pirinač ne izbistri, dok u međuvremenu mešate.
Dodajte alevu papriku i na sitno isečene jagnjeće iznutrice.
Začinite solju i promešajte. Sipajte tri šolje tople vode....
22. jun
Usitnjena jagnjeća iznutrica sa zelenišemJagnjetina se iseče na krupne parčiće i kuva se u posoljenoj vodi jedan sat. Nakon što se ohladi seče se na sitno....
15. feb.
Jagnjeće iznutrice za mezeOčistite jagnjeđe iznutrice.
Iznutrice /bez džigerice/ stavite u duboku posudu i zalijte vodom.
Kuvajte na laganoj vatri dok se potpuno ne skuvaju. Na isti način skuvajte džigericu u posebnoj posudi....
09. sep.
Jagnjeće iznutrice za ĐurđevdanSve zajedno sa jagnjećim iznutricama se stavlja u dogovarajuću posudu za pečenje i dobro se promeša. Peče se na 180 stepeni oko 50 minuta.
Dobro je da se promeša kada se zgusne....
01. april
Jagnjeće iznutrice sa prelivomU posudu stavljamo usitnjene iznutrice i posipamo majčinom dušicom i nanom, mešamo i ostavljamo sa strane.
Za to vreme se iseckaju luk i pečurke....
26. sep.
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Čorba od jagnjećih iznutrica sa pirinčemPrethodno skuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi. Izvadite kuvane iznutrice iz šerpe, nakon što se ohlade isecite na sitne komade. Jagnjeći bujon procedite i vratite isečene iznutrice u njega....
15. jun
Pileća sarmica od iznutrica sa pečurkamaSarmica od iznutrica se prebacuje u posudu za pečenje, sipa se oko četiri šolje vode i stavlja se da se peče u rerni na 200 stepeni oko 50 minuta ili dok pirinač ne bude gotov....
17. maj
Jagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišemJagnjeća sarma od iznutrica se peče 20 minuta na 190 stepeni nakon čega se zaliva pripremljenom smesom od jaja i kiselog mleka.
Vraća se u rernu da se zapeče dok ne bude gotovo....
03. maj