Bonapeti.rs»Saveti»Od kog dela svinjskog mesa se seče svinjski stomak (Pork Belly)?

Od kog dela svinjskog mesa se seče svinjski stomak (Pork Belly)?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Od kog dela svinjskog mesa se seče svinjski stomak (Pork Belly)?
Fotografije: Niki

Svinjski stomak (Pork Belly) je masni komad mesa bez kostiju isečen iz stomaka svinje.

Svinjski stomak je posebno popularan u filipinskoj, španskoj, kineskoj, danskoj, norveškoj, korejskoj, poljskoj i tajlandskoj kuhinji.

Svinjski stomak je meso i njegovi pričvršćeni mišići koji se nalaze na donjoj strani životinje, između prednjih i zadnjih nogu.

Trbuh životinje daje nam najmasnije i stoga najukusnije komade svinjetine. To uključuje svinjski stomak, mast i pančetu. Daje nam i najbolju slaninu.

Italijanska pančeta (vrsta slanine, tipičan mesni proizvod tradicionalne italijanske kuhinje) takođe dolazi iz stomaka svinje i važan je sastojak mnogih italijanskih jela zbog divnog ukusa masti koje sadrži.

Nakon mnogo godina zaboravljanja, ovaj deo svinje ponovo je u kuhinji.

Svinjski stomak je veoma ukusan i može se koristiti u skoro svakom receptu. Najbolje je da se kuva na laganoj vatri, ako je u tiganju, dodajte vodu i umotajte u foliju.

Mnogi ga preferiraju i u supi, jer se dobro raskuva i meso postaje mekano i nežno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni