Ćuftice od krompira su brzo i ukusno jelo, ali se često pri kuvanju raspuknu i umesto ćuftica postanu kaša od krompira. Razlog za to može biti u samom krompiru, ali može biti i u načinu pripreme. U narednih nekoliko redova objasniću vam kako da pripremite ćuftice bez pucanja i raspadanja.
Prvo moramo da skuvamo krompir i veoma je važno da bude sa ljuskom. Nakon što se skuva, stavlja se u hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuvanja, koji se nastavlja i nakon što se šporet ugasi, zbog vruće temperature krompira. Ovo takođe olakšava ljuštenje.
Nakon što ga oljuštite, dobro ga je narendati na krupno u posudu i dodati sir, jaje (4 jaja na 1 kg), brašno i čubar za bolje prijanjanje. Dobro ih umesimo i stavimo smesu u frižider da se stegne.
Kada se smesa već stegnula formirati plosnate ćuftice (oko 1-1,5 cm) i uvaljati ih u brašno. Prže se na jako zagrejanom ulju dok ne budu gotove. Nakon skidanja, dobro ih je staviti na salvete kako bi se uklonio višak masnoće.
Takođe pročitajte ove trikove za pripremanje ćuftica od krompira, naučite koji prilog služiti uz ćuftice od krompira i kako da se ćuftice od krompira ne raspadnu.
Komentari