Kroketi od krompira su među najomiljenijim jelima, koja možemo da pripremimo od kuvanog krompira. Odgovaraju i kao glavno jelo, ali i kao prilog i predjelo.
Priprema ne zahteva specijalna kulinarska umeća, ali se prilikom prženja veoma često raspadaju. Zbog toga evo i nekoliko saveta, koji će vam pomoći da se kroketi ne raspadaju.
Kroketi se pripremaju od kuvanog krompira, koji gnječimo i istovremeno mu dodajemo nekoliko žumanaca, so, biber, sitno seckani peršun, sir - sve to se umesi veoma dobro i od smese se formiraju kroketi.
Kada formirate krokete, uvaljajte ih u prezle, poređajte ih na poslužavnik obložen providnom folijom, prekrijte ih providnom folijom i ostavite ih na 24 sata u frižider.
Ako žurite sa pripremom i potrebni su vam odmah, možete ih ostaviti na nekoliko sati u zamrzivač. Ovo je jedan od uslova koje treba da poštujete, kako bi kroketi ostali celi.
Kada se izvade iz frižidera, krokete potopite u belance, koje ste takođe čuvali u friđideru.
Komentari