Bonapeti.rs»Saveti»Koliko sirća se stavlja u kisele krastavčiće?

Koliko sirća se stavlja u kisele krastavčiće?

RuminaRumina
Početnik
22
Koliko sirća se stavlja u kisele krastavčiće?

Obično se u jednu teglu krastavčića dodaju četiri kašike sirća. Ali sve zavisi od specifičnog recepta za zimnicu.

Nudimo vam proveren domaći recept za kisele krastavčiće. U teglu od 500 g poređajte kornišone i dodajte jednu kašiku soli, dve kašike šećera, četiri kašike sirćeta, pola glavice luka, biber u zrnu i vezicu mirođije. Napunite vodom i zatvorite poklopcima (veoma je važno da budu obični poklopci, a ne oni sa navojem). Stavite tegle sa krastavčićima da se kuvaju i kuvajte ih pet minuta, tek toliko da se tegla zatvori.

Koristan savet: Ne ubacujte nezdrave proizvode u tegle sa krastavčićma. Zahtevajte i težite da se oni prirodno uzgajaju. Ovo će osigurati trajnost svega što pripremite. Cele zime ćete jesti proizvode istog ukusa kao što su ubrani.

Tumačenje pojma turšija doslovno znači: konzerviranje povrća u salamuri i sirćetu. Ovim načinom konzerviranja potiskuju se fermenti i aktivnost mikroorganizama, što dovodi do njihovog uništenja, a nutritivni i kvaliteti ukusa proizvoda su u potpunosti očuvani.

Ovim načinom konzerviranja mogu se pripremiti:

- kiseli krastavčići sa renom;

- kornišoni sa lukom;

- kiseli krastavčići sa mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni