Bonapeti.rs»Saveti»Kako da pravilno čuvamo kajsije?

Kako da pravilno čuvamo kajsije?

Kako da pravilno čuvamo kajsije?

Došla je sezona kajsija. Kajsije su koštunjavo voće, koje je manje od breskvi, mekše od šljiva i ima prijatno-slatku aromu kada sazri.

Kod kupovine ovog voća je veoma važno da obratite pažnju na nekoliko stvari. Dobro uzrele kajsije su one, koje imaju zlatnu boju i čvrste su na dodir. Ne kupujte kajsije koje su svetlo žute ili zelenkasto-žute, veoma tvrde na dodir, ili mekane i oštećene.

Pogledajte veličinu kajsija. Kajsije imaju različite veličine, koje variraju od 3,5 do 6 cm. Zrele kajsije su obično veličine loptice za golf. Ako kajsije imaju dobru boju i tvrdoću, i imaju sve pokazatelje da su zrele, nema potrebe da izbegavate manje kajsije. One su najčešće i najukusnije. Kajsije sazrevaju u kasno proleće i početkom leta.

Čuvanje kajsija

Ako ste kupili zelene kajsije ili kajsije koje nisu dovoljno zrele i one su još uvek tvrde, čuvajte ih u papirnatoj kesi. Pažljivo preklopite gornji deo kese, kako bi je zatvorili, tako da gas etilen, koji kajsije proizvode ostane u kesi i da na taj način pomogne da kajsije sazreju. Nemojte kajsije čuvati u najlon kesi.

Kajsije se mogu šuvati u papirnatoj kesi na sobnoj temperaturi 2 do 3 dana. Nedovoljno zrele kajsije mogu da se čuvaju na sobnoj temperaturi do 5 dana. Voće možete da čuvate i u frižideru. U njemu mogu da se čuvaju samo sazreli plodovi, jer nedovoljno zreli neće moći da sazre. U frižideru, ovo voće može da se čuva i do nedelju dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni