Bonapeti.rs»Saveti»Koje brašno se koristi za domaći hleb u mini pekari?

Koje brašno se koristi za domaći hleb u mini pekari?

MarianeMariane
Džedaj
15661
Koje brašno se koristi za domaći hleb u mini pekari?

Ništa se ne može uporediti sa aromom hleba tek izvađenog iz rerne, ali njegovo svakodnevno mešenje i pečenje daleko prevazilazi mogućnosti prosečne domaćice, koja ima čitav niz obaveza, a tako malo vremena za to. Zato je kućna mini pekara nezaobilazan pomoćnik u kuhinji.

Ako ste upravo dobili svoju željenu mini pekaru, verovatno se pitate koje brašno da koristite za pečenje svoje prve vekne hleba. Dobra vest je da kućne pekare mogu da koriste sva brašna koja se komercijalno prodaju u našoj zemlji - pšenično brašno, raženo brašno, tipsko brašno, integralno brašno itd.

Možete iznenaditi svoje voljene ukusnim hlebom u pekari, čabatom u pekari, pa čak i božićnom panetone tortom u pekari. Koje brašno ćete koristiti zavisi isključivo od toga šta odlučite da pripremate.

U prodavnicama, pored običnog brašna, dostupno je i jako brašno, brašno za hleb ili pekarsko brašno, koje je poželjnije od običnog brašna. Možete dodati ovas, mekinje, pšenične klice ili čak semenke u brašno. Naravno, možete iskoristiti i gotove mešavine za hleb, koje su takođe dostupne na tržištu.

Pogledajte takođe koji kvasac se koristi za mini pekaru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni