Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva spanać?

Kako se kuva spanać?

Kako se kuva spanać?

Spanać je prilično ukusan i zdrav. Kuvanje nije baš teško, sve dok znate tačno kako da ga pripremite.

Ako ćete kuvati svež spanać, dobra je ideja da ga prvo operete i uklonite stabljike. Zatim, ako želite, možete ga blanširati nekoliko minuta u vrućoj vodi.

Ako ćete spanać pripremati sa nekim drugim povrćem, možete ga iseći na trakice ako je veći. Bejbi spanać ne treba seći.

Možete napraviti ćuftice od spanaća, za tu svrhu, nakon što operete i iseckate spanać, treba ga ostaviti da se ocedi od vode kako bi vam ćuftice dobro ispale.

Ako ćete kuvati zamrznuti spanać, prvo ga treba odmrznuti i ocediti u cediljci od vode koju će ispustiti tokom odmrzavanja. Postoji mnogo ukusnih recepata koji uključuju spanać - kiševi, jela od povrća, jela od mesa, spanać sa četiri vrste sira. Za poslednji recept, bolje je koristiti zamrznuti spanać, jer je lakši za kuvanje.

Kao što smo već rekli, dobra je ideja blanširati spanać pre kuvanja, jer će se na taj način sačuvati sva njegova korisna svojstva. Kada hrana prođe kroz veoma visoke temperature, sve korisne materije se iz nje gube. A blanširanje sprečava ovu opasnost.

Spanać se takođe može koristiti za salate. Ali onda se mora dobro oprati i da se uklone drške, jer se ne jedu sirove. Izaberite recept koji želite i uživajte u ukusnom i zdravom spanaću.

Ako imate spanać pri ruci, obavezno isprobajte naše recepte za spanać sa pirinčem, ukusnu jagnjetinu sa spanaćem, našu vazdušastu pitu od spanaća ili omiljenu čorbu od spanaća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni