Bonapeti.rs»Saveti»Koji se začini stavljaju na sudžuk?

Koji se začini stavljaju na sudžuk?

MarianeMariane
Džedaj
15661
Koji se začini stavljaju na sudžuk?

Prizor urednih potkovica sa domaćim sudžucima, koji vise jedan pored drugog je izuzetno atraktivan i ukusan. Sve više bugarskih porodica više voli da same priprema ove mesne delikatese kod kuće, kako bi bili sigurni u kvalitet korišćenih proizvoda.

Ali kada prvi put pripremate sudžuk kod kuće, suočavate se sa izazovom kojim začinima ga začiniti. A recepti koji se završavaju sa „začini - po ukusu“ uopšte ne pomažu.

Standardni začini za sudžuk su kumin - 7 g, biber - 4 g, čubar - 4 g i so - 20 g. Ove količine su sasvim dovoljne za aromatizovanje 10 kg mesa. Takođe je dobra ideja dodati 10 g kumina, 4 g seme mirođije, 3 g piskavice, kao i kalijum nitrat - 20 g na 10 kg mesa.

I opet dolazimo do začina – po ukusu. Standardnim začinima navedenim do sada, možete dodati piment, muškatni oraščić, alevu papriku i ljutu papriku, čak i šećer i sušeni beli luk. Vremenom ćete pronaći svoj recept za domaći sudžuk, koji ćete jesti kao predjelo ili peći u rerni ili na roštilju.

Pogledajte takođe kako se suši sudžuk, kako se čuva domaći sudžuk i saznajte koliko soli i bibera se stavlja u sudžuk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni