Bonapeti.rs»Saveti»Koji se začini stavljaju u kobasicu lukanku?

Koji se začini stavljaju u kobasicu lukanku?

MarianeMariane
Džedaj
15661
Koji se začini stavljaju u kobasicu lukanku?

Prema rečima stručnjaka, tanko isečena domaća lukanka je najukusnije predjelo uz domaće crno vino. Istina je da je lukanka zaista popularno predjelo koje se može služiti uz vino, pivo ili votku, u zavisnosti od želja gostiju.

Ali da bi kulinarska gozba bila potpuna, savetujemo vam da probate domaću lukanku, napravljenu od svinjskog mesa i bez dodatka zelenih začina.

Meso i poseban set začina za jedinstven ukus.

Dakle - za pripremu najukusnije domaće lukanke biće vam potrebni sledeći začini; mlevena so – 18-22 g na 1 kg mesa, biber – 15 g, šalitra (kalijum nitrat) 10 g, šećer – 30 g.

Ovi začini su za tačno 10 kg kobasice, napravljene od 8 kg svinjetine i 2 kg slanine.

U većem delu Bugarske, lukanka i sudžuk su dva različita recepta, koja se takođe pripremaju sa različitim začinima. Lukanka se pravi samo od svinjskih proizvoda bez dodavanja zelenih začina, a sudžuk se može praviti od svinjetine, govedine, kozjeg mesa ili bilo kog drugog mesa koje želite ili od mešavine različitih vrsta mesa, uz dodatak zelenih začina poput čubra.

U nekim improvizacijama originalnog recepta za lukanku, možete videti sve vrste drugih začina dodatih u zavisnosti od ukusa majstora - kao što su sušeni beli luk, kumin, piment, muškatni oraščić itd.

Ne oklevajte da isprobate naš recept za pravu domaću kobasicu, koji je omiljen među potrošačima, a oni koji se ne plaše eksperimentisanja mogu napraviti zimsku kobasicu sa prazilukom.

Kako god da spremate lukanku, znajte da je najbolja u veselom društvu.

Pogledajte kako se lukanka čuva i uporedite šta sadrži domaća i kupovna lukanka. Obavezno isprobajte naš recept za teleću lukanku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni