Bonapeti.rs»Saveti»Kako se začivanja mleveno meso za ćufte

Kako se začivanja mleveno meso za ćufte

Kako se začivanja mleveno meso za ćufte

Mleveno meso su ustvari mali komadi mesa isečeni nožem, samleveni u mašini za mlevenje mesa ili u secku. Ćufte, kao što svi znamo, se prave od mlevenog mesa. Mogu se praviti od bilo koje vrste mesa, ali najbolja kombinacija je govedina, svinjetina i ovčetina, ali najčešće je kombinacija samo govedina i svinjetina.

Pre nego što počnete da pravite lepe domaće ćufte, dobro je da znate nekoliko važnih stvari. Kupujte meso u mesarama sa proverenim poreklom mesa. U mesari na licu mesta možete odabrati i samleti meso za ćufte, na taj način ono neće biti začinjeno i moći ćete da ga začinite po vašem ukusu.

Kako bi ćufte bile sočne, dobro bi bilo da svinjetina ima više masti. Ćuftice začinimo na malo drugačiji način od onog kada ga pržimo ili pečemo na roštilju. U svakom slučaju dodaje se so, biber, luk i peršun. Može se dodati kumin, malo muskatnog orašćića ili korijander. Da nadođu pržene ćuftice dodajemo malo sode. Deo za vezivanje koji stavljamo je jaje i suvi hleb potopljen u malo vode ili mleka. Za dodatni ukus u mleveno meso za prženje možemo dodati malo vina.

Kada se začini mleveno meso sa željenim začinima, stavljamo ga u frižider na dva sata da može da upije meso sve mirise.

Ukus ćuftica na roštilju zavisi od toga koji se ćumur koristi. Ovde se može primeniti mali trik, osim masnoćom natrpljajte roštilj isečenom glavicom luka, a na dno posude u kojem ćete staviti pečene čufte sipajte malo piva.

Pročitajte takođe kako se pravi mleveno meso za ćufte ili probajte naše uspešne ćuftice iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni