Za mnogo ljudi kuvane svinjske nogice su posebno ukusno meze, koje može da se jede i samo začinjeno odgovarajućim začinima, ili da se koriste kao osnova za pripremanje pihtija.
Ali mnogo kuvara-početnika su suočeni sa paitanjem koliko dugo se kuvaju svinjske nogice, da bi bile gotove za dalju obradu - skidanje kostiju, začinjavanje biberom, alevom paprikom, solju, belim lukom i td.
Osnovno pravilo kod kuvanja svinskih nogica je da se obavezno preliju hladnom vodom i da se kuvaju dok ne budu gotove, tojest dok meso ne počne samo da otpada sa kostiju.
Vreme kuvanja svinjskih nogica zavisi od toga da li ćete ih kuvati u običnoj šerpi ili u ekspres loncu. Kuvanje u ekspres loncu traje oko 50-60 minuta posle signala da je voda provrela.
Kuvanje svinskih nogica u običnoj šerpi oduzima više vremena - oko 2 - 2,5 sata, ali u svakom slučaju napor i čekanje vrede truda. Isprobane recepte za pripremu pihtija, čorbe od svinjskih nogica i drugo možete naći na našoj stranici BonApeti.rs.
Komentari