Kako lako oljuštiti jaja?

Kako lako oljuštiti jaja?
Fotografije: bonapeti.rs

Svakome se dešavala neprijatnost da skuvano jaje ne može da se oljušti i da se kida. Da biste sprečili ovakvu situaciju ubuduće, treba da imate u vidu nekoliko stvari.

Pre svega treba da znate koliko je jaje svežije, toliko je teže skinuti njegovu ljusku. Da ne biste imali problema, stavite malo sode bikarbone u vodu, u kojoj kuvate jaja.

Soda prilično pomaže u odvajanju jaja od ljuske. Soda se stavlja dok je voda još hladna. Sačekajte da voda provri i stavite jaja. Kada su dovoljno kuvana, izvadite ih iz vode i sačekajte da se ohlade. Posle toga ih oljuštite bez bilo kakvog problema.

Jaja koja nisu toliko sveža i koja su stajala nekoliko dana u frižideru se mnogo lakše ljušte. Drugi trik za lakše skidanje ljuske je da stavite malo soli i sirćeta u vrelu vodu, dok se jaja kuvaju.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji