Bonapeti.rs»Saveti»Kako da kuvamo slatki krompir?

Kako da kuvamo slatki krompir?

MarianeMariane
Džedaj
15637
Kako da kuvamo slatki krompir?

Na našoj trpezi se sve češće mogu naći batati, koji su poznatiji kao slatki krompir. Ima mnogo razloga zbog kojih je donedavno nepoznati krompir danas redovno na našem meniju. Tako je zahvaljujući činjenici, da su odličan izvor važnih, i za organizam korisnih hranljivih sastojaka. Ali osim toga batati imaju izrazito sladak ukus, nežnu koru i lako se kulinarski obrađuju.

Imajući u vidu niži sadržaj skroba u slatkom krompiru u odnosu na običan krompir na koji smo navikli, batate možemo kuvati, peći, pripremati od njih različite vrste supa i čorbi, pao i salate i zapečena jela.

Da biste maksimalno sačuvali korisne materije i elemente u slatkom krompiru, nemojte dodavati preteranu količinu masnoće u njih. Nije preporučljivo da dodajete i previše soli, zato što slatki krompir sadrži veću količinu natrijuma.

Postoji mnogo načina na koje možemo spremiti slatki krompir. Preporučuje se da se koristi kuvan, pasiran viljuškom i začinjen sokom od narandže ili smeđim šećerom. Možete očekivati dobar rezultat ako odlučite da ga kuvate na pari ili ispečete. Nećete pogrešiti čak i ako crveni krompir ispržite, ili ga ispečete u mikrotalasnoj peći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni