Svi volimo sveže meso, ali, nažalost, meso ima prilično ograničen rok trajanja. Čak i sveže zaklano meso ne može da izdrži više od nekoliko dana u frižideru, jer se u njemu razvijaju patogene bakterije i plesni, opasne i štetne za ljude.
Prema postojećim standardima crvena mesa možete čuvati do 10 dana u frižideru, sa stalnom temperaturom od 0°C do 4°C. Ako je meso sa koskom, ili je reč o pilećem mesu, onda se rok čuvanja u frižideru skraćuje - možete ga čuvati maksimalno 2 dana.
Ohlađeno srveno meso treba čivati na temperaturi od 0°C do 4°C, s tim što temperatura u unutrašnjosti mesa ne treba da bude niža od 7°C.
Ako u navedenom periodu ne pripremite meso, najbolje je da ga zamrznete. Zamrznuta piletina i crvena mesa čuvaju kvalitet ukusa do 6 meseci na temperaturi od -18°C. Najbolje je da meso zamrzavate naglo, jer će se na taj način meso najbolje sačuvati.
Komentari