Bonapeti.rs»Saveti»Kada se stavlja zaprška u čorbu?

Kada se stavlja zaprška u čorbu?

MarianeMariane
Džedaj
1460977
Kada se stavlja zaprška u čorbu?

Različite vrste zaprške za čorbe su karakteristične za bugarsku kuhinju. Ako otvorite stare kuvare, videćete da skoro da nema čorbe ili supe, u koju se ne stavlja jedna ili druga zaprška. Ovo se radi iz dva razloga.

S jedne strane, zaprška daje finalni izgled i gustinu čorbi, a s druge - dobro pripremljena zaprška u stanju je da sakrije neke nedostke čorbe.

Po pravilu zaprška se stavlja u čorbu na kraju pripreme. U zavisnosti od toga kakvu zapršku nameravate da koristite, zaprška se može staviti nekoliko minuta pre uklanjanja čorbe sa vatre ili čak i nakon uklanjanja čorbe i kada je ostavite da se malo ohladi.

Kod dodavanja kuvane zaprške, koja se pravi od jaja, kiselog mleka i brašna, zapržena čorba se ostavlja nekoliko minuta da provri na vatri.

Međutim, ako odlučite da začinite aromatičnu pileću čorbu običnom hladnom zaprškom, pripremljenom samo od kiselog mleka i jaja ili kiselog mleka i žumanca, onda morate da sklonite čorbu sa vatre, da dodate malo čorbe u zapršku i da zapršku tek tada dodate u gotovu čorbu.

Ova zaprška je karakteristična za omiljenu čorbu sa ćufticama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji